DETALJI LANČANOG SUDARA KOD BUDIMPEŠTE: Pješčana oluja blokirala puteve, izgorjelo najmanje 19 vozila, 36 povrijeđenih!

Više od 40 kamiona i automobila sudarilo se danas na 26 kilometru auto-puta M1, na strani koja vodi ka izlazu iz Budimpešte, vjerovatno zbog pješčane oluje.

Odmah nakon sudara izbio je požar.

Prema preliminarnim podacima, u udesu je izgorjelo 19 vozila, a povrijeđeno je ukupno 36 osoba, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život. Trinaest osoba je zadobilo teške tjelesne povrede. Auto-put je zatvoren u oba smjera.


Za sada nema zvaničnih uzroka nesreće, ali prema prvim izvještajima, na auto-putu je u trenutku sudara bila pješčana oluja koja je mogla značajno da smanji vidljivost.

Prema slikama sa lica mjesta, čak i kada je počela akcija spasavanja u okolini je bila velika prašina.

Na lice mjesta upućene su brojne snage vatrogasaca, policije i hitne pomoći. Kako prenosi M1 News, tamo je stiglo deset kola hitne pomoći i tri helikoptera.

Iz policije saopštavaju da se nesreća dogodila oko 14.25, a u njoj je učestvovalo pet kamiona i 37 automobila.

Prema preliminarnim podacima, u udesu je izgorjelo 19 vozila, a povrijeđeno je ukupno 36 osoba, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život, a 13 osoba je zadobilo teške tjelesne povrede.

Prema prvim informacijama, trenutno je na liječenju 25-30 povrijeđenih, ali to još nisu konačne brojke, nekoliko vozila se zapalilo. Trenutno je uviđaj povređenih još u toku, za sada je prva povratna informacija bila da je oko polovina povrijeđenih teže, a druga polovina lakše povrijeđenih, po završetku intervencija na licu mjesta moći ću da saopštavaju tačno koliko ih ima i koje su povrede zadobili. Zbog velikog broja povrijeđenih, prevozićemo ih u nekoliko bolnica kako bismo uz pomoć spasilačkih helikoptera vrlo brzo mogli da smjestimo teže povrijeđene u udaljenije bolnice. Planiranje ovoga se odvija uporedo sa zbrinjavanjem na licu mjesta – rekao je portparol Nacionalne službe hitne pomoći Pál Győrfi za Hirado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *