SIROMAŠNA MAJKA prodavala cvijeće na groblju da bi kćerki platila STUDIJE MEDICINE: Novinari su potražili njenu kćerku i ostali u šoku kad su SAZNALI KO JE ONA

Nedavno je većina svjetskih medija prenijela nevjerovatnu, ali i pomalo tužnu priču o mladoj Turkinji koja je užasnim lažima motivisala svoju siromašnu majku da joj kontinuirano šalje novac.

Naime, 25-godišnja Merve Boskurt je doslovce izmislila paralelnu realnost – servirajući majci priču da studira medicinu na prestižnom univerzitetu Oksford u Velikoj Britaniji, a zapravo je čitavo vrijeme radila kao agent za nekretnine u Istanbulu.

Merve je macji čak slala i fotografije u medicinskoj uniformi i sa maskom na licu, a ova obmana je trajala godinama. Njena majka Gulseran (57) je za to vrijeme, uvjerena da je ćerki neophodna finansijska pomoć, prodavala cvijeće ispred groblja u Antiohiji kako bi zaradila više novca i poslala joj ga, prenosi “Oddity Central”.

majka

Ova pažljivo smišljena prevara možda nikada ne bi isplivala na svjetlost dana, da Gulseran svojom požrtvovanošću nije privukla pažnju lokalnih medija koji su poželjeli da urade intervju sa njom kada se pročulo da prodaje cvijeće kako bi kćerki platila školovanje na prestižnom univerzitetu.

No, Merve je čak i tada nastavila sa svojom varkom – pozirala je sa majkom, izjavila da će postati neurohirurg i da će uraditi sve da se oduži majci.

“Novcem koji zaradim prodajući cvijeće podmirujem troškove školovanja svoje dece. Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može da uradi. Lijepo mi je kad novac koji zaradim potrošim na svoju djecu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge“, rekla je tada Gulseran Boskurt, još uvijek nesviesna ćerkinih laži.

Ono na šta Merve nije računala jeste da će cijela priča dobiti ogoroman odjek, a kada se to desilo nije dugo trebalo da se razotkrije tužna istina. U komentarima ljudi su tvrdili da Merve zapravo radi i živi u Istanbulu, što je novinare navelo da provjere sve to.

Ispostavilo se da “studentkinja pete godine Oskforda” zapravo nije ni upisana tamo, te da radi sa nekretninama. Merve je na kraju morala da prizna isitnu.

“Osjećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uvjerila u tu priču, uključujući i sebe”, napisala je nakon čitavog skandala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *